Sektorsko udruživanje

Želite više informacija o dešavanjima u Vašoj oblasti poslovanja, ali ne znate koga pitati?

Imate ideje kako unaprijediti poslovni ambijent u BiH, ali mislite da kao pojedinačna kompanija ne možete ništa značajno promijeniti?

Udružite se na strukovnoj osnovi u Vašoj Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, gdje možete svoj glas udružiti sa glasovima privrednika iz branše koji se susreću sa istim ili sličnim problemima.

Pronađite Asocijaciju/ Grupaciju u svojoj branši i uključite se aktivno u njen rad!

Niste pronašli asocijaciju koja se odnosi na Vašu branšu?

Znate li da je, ukoliko imate dovoljan broj poslovnih kontakata u istoj branši u BiH, moguće zajednički pokrenuti osnivanje asocijacije/ grupacije Vaše branše u VTKBiH?

Javite nam se sa Vašim idejama….

Niste zainteresirani za asocijativno udruživanje, ali imate specifična pitanja koje želite postaviti svojoj Komori? Pišite nam….

Tu smo za vas...

Pogledajte promo video o BiH privredi
bhprivreda
 • Dopredsjednik Vuković na konferenciji ‘Connecto 2021’

  U Tehnološkom parku “Intera” u Mostaru danas je počela trodnevna konferencija “Connecto 2021” koja će trajat do 29. jula, a teme o kojima će se razgovarati su poduzetništvo, digitalizacija, ekonomski potencijal BiH kao i perspektive razvoja zemlje. Izvršni direktor Tehnološkog parka Intera Vedran Šimunović kazao je kako je fokus trodnevnog događaja poslovna dijaspora BiH. “Već

  2021-07-27
 • Održan sastanak na temu provođenja Međudržavnog sporazuma Bosne i …

  Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine i Privrednom komorom Republike Srpske, organizirala je danas sastanak na temu sprovođenja Međudržavnog sporazuma SR Njemačke i Bosne i Hercegovine o zapošljavanju radnika iz Bosne i Hercegovine kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Ministarstva vanjskih poslova, te

  2021-07-27
 • 17. Malezijska Međunarodna halal izložba (MIHAS), 09.09.-31.12.2021.

  Vanjskotrgovinska komora BiH je obavještena od strane Ambasade Malezije da će vlada Malezije, preko Ministarstva za međunarodnu trgovinu i industriju (MITI) i Malezijske korporacije za razvoj vanjske trgovine (MATRADE) (Nacionalna agencija za promociju izvoza Malezije), biti domaćin 17. malezijske međunarodne halal izložbe (MIHAS) – virtualna izložba koja će se održati od 9. septembra do 31.

  2021-07-27
 • Održan webinar na temu „EU fondovi za mala i srednja preduzeća (MS …

  Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) organizirala je dana 26.07.2021. godine, putem Zoom aplikacije/platforme, drugi od ukupno tri planirana webinara na temu „EU fondovi za mala i srednja preduzeća (MSP)“. Učešće na webinaru, kojem je prisustvovalo 45 učesnika, bilo je besplatno za bh. kompanije. Online edukacija je organizirana u okviru projekta „EXPO-CERTinno – Podrška

  2021-07-27